Kansallispuistojen kutsu on Vuoden matkakirja 2020

Mahtavia uutisia! Tomi Kontion uunituore Kansallispuistojen kutsu on Vuoden matkakirja 2020. Onnittelemme kirjailijaa lämpimästi ansaitusta huomionosoituksesta. <3

Kuvat ovat poimintoja Kontion kirjasta Kansallispuistojen kutsu (Avain, 2020)
© Tomi Kontio ja Avain
kuvat © Tomi Kontio


Helvetinjärvellä. Kuva: Tomi Kontio


Palkittu teos on kirja kaikille luonnossa liikkuville.
 Se tarjoaa vinkkejä patikointireissuille, henkeäsalpaavia maisemia ja hymyn huulille tuovaa tarinointia eräreissuilta.   

 

Tomi Kontio, Kansallispuistojen kutsu. Kirjan voi tilata Avaimen verkkokaupasta

Mondon palkintoraati kiittää Tomi Kontiota inspiroivasta kirjasta.  Haastetta valintaan oli tuonut se, että Kontion yhdessä Markku Kaskelan kanssa kirjoittama teos Vaelluksia Italiassa voitti samaisen parhaan matkakirjan palkinnon myös vuosi sitten. Mutta eihän se voinut lopulta estää valintaa. Upea kirja ansaitsee aina palkintonsa. 

“Kontio on kaupunkilaismies, josta sukeutui harrastajaretkeilijä. Hän kertoo puistojen reiteistä ja näkymistä, mutta osa teksteistä kuvaa Kontion elämää, sanailua perheen kanssa ja paikallis­historiaa. Joskus nämä osiot ovat arkisia, parhaimmillaan koskettavia ja oivalluksia herättäviä. Kirjailijan ottamat hyvät kuvat sekä isän ja pojan yhteisyyden tuntu ilahduttavat. Inspiroiva teos.” 

– Mondo-lehden palkintoraati  


Kansallispuistojen kutsu syntyi kirjailijan kiinnostuksesta kansallispuistoja kohtaan sekä isän ja pojan yhteisestä harrastuksesta. 


Kuva: Tomi Kontio



“Pohdin asiaa tovin. Lopulta aloin lämmetä idealle. Olin kuitenkin hieman epävarma. Hyviä kansallispuistokirjoja ja retkeilyoppaita on melko paljon. Kun tuskailin asiasta kirjailijakollegalleni Laura Lindstedtille, hän kuittasi asian suurin piirtein näin: ”Sinähän olet runoilija. Jo se takaa, että kirjasta tulee omanlaisensa." 

– Tomi Kontio, Kansallispuistojen kutsu   

   



Kuva: Tomi Kontio


Mondo on jo 18 vuoden ajan palkinnut Suomessa ilmestyvistä matkakirjoista parhaan. Toimituksen raati valitsee voittajan vuoden aikana tietoonsa tulleista, matkailuun liittyvistä kirjoista. 


Tomi Kontio (s. 1966) on arvostettu runoilija ja kirjailija. Avain on julkaissut aikaisemmin Kontion ja kirjailija Markku Kaskelan yhdessä kirjoittamat teokset Puhuvan talon tarinoita: Nella città eterna (2015), Minun Italiani: Saapasmaan suomalaistarinat (2017) ja Vaelluksia Italiassa (2019).  Vaelluksia Italiaan on Vuoden matkakirja 2019.

Kuvat ovat poimintoja Kontion kirjasta Kansallispuistojen kutsu (Avain, 2020)
© Tomi Kontio ja Avain
kuvat © Tomi Kontio


Linkki: Katso mitä Kansallispuistojen kutsusta kirjoitettiin aikaisemmin blogissa.