Finlandia-palkinto merkitsee paljon pienelle kustantamolle

Lämpimimmät onnittelut tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnosta Ville-Juhani Sutinen!
Kiitos raatilaisille, että asetitte ehdolle pienen kustantamon kirjan, ja vieläpä lukemis- ja kirjallisuusaiheisen. Ja lämmin kiitos Hanna Nohynek, päätöksesi oli hyvä ja oikea!


Onnea hyvälle kirjalle!


Kun Vaivan arvoista tuli tarjolle Avaimeen, tiesin heti, että tämän haluan kustantaa. 


Käsikirjoituksessa oli erityistä lumovoimaa, kirkkaita lauseita ja ajatuksia, jotka jäivät pyörimään mieleeni, uusia kiinnostavia ja hauskojakin näkökulmia. Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon tämän vuoden valitsija Hanna Nohynek perusteli valintaansa sanoen, että ”Tämän kirjan luettuani ajattelen olevani monin verroin rikkaampi”, ja juuri niin käy, kun lukee Vaivan arvoista. 

 

Finlandia-palkinto on Suomen tärkein ja arvostetuin kirjallisuuspalkinto. Se on merkittävä kunnianosoitus kirjalle ja kirjailijalle unohtamatta sen tuomaa taloudellista liikkumavaraa. Se tuo kirjallisuuden hetkeksi uutisoinnin keskiöön ja tuo kunniaa pitkälle tekstille.

 

Meille Avaimessa palkinto merkitsee paljon. Finlandia-palkinto pienen kustantamon kirjalle monipuolistaa kirjallisuuden kenttää suuren lukevan yleisön silmissä. Lukijat kenties löytävät uusia kirjoja ilmeisimpien valintojen rinnalle. Palkinnon myötä saamme helpommin näkyvyyttä myös muille hienoille kirjoillemme.   

 

Pieni kustantamo pärjää laadulla, minkä Ville-Juhani Sutisen erinomainen kirjakin osoittaa. Pienenä ja ketteränä kustantamona meidän on mahdollista keskittyä ja panostaa kustannusohjelmaamme kustantamisen kaikilla osa-alueilla. Pieni pystyy tarjoamaan yksilölle enemmän. 


Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon palkintoraati nosti puheessaan esille kustannustoimittamisen laadun vaatimuksen. Laatu on se, millä pieni pärjää. Ammattitaitoinen kustannustoimitus ja ammattiylpeä tiimi ovat meidän supervoimamme kustantamisen kentällä. Palkinto rohkaisee meitä jatkamaan tällä omalla vahvalla linjallamme.



Tiina Aalto

kustannuspäällikkö
Avain