Juhlitaan äitiä kirjoin!

Pian juhlitaan äitiä. Toukokuun toisena sunnuntaina nousevat valkovuokot pihoilla ja puistoissa, aurinkokin jo lämmittää. Ja jos sää sallii, voi juhlapäivän kahvit nauttia terassilla. 

Mikä kirja ilahduttaisi sinun äitiäsi? Poimimme Avaimen kevään uutuuskirjoista muutaman suosikkimme äitienpäivälahjaksi. Tittamari Marttisen romantiikka, ihmissuhteita ja kuohujuomaa tarjoileva romaani Avoimesti sinun vie lukijan mukanaan. Anna Pölkin Kakkuja salaisesta puutarhasta antaa sekä iloa herkullisilla kuvillaan ja resepteillään että inspiraatiota tutustua klassikkokirjojen tarinoihin uudestaan. Anne Muhosen helposti lähestyttävä ja kaunis Vasta-alkajan viherkasvikirja opastaa viherkasvien hoitoon selkeillä ohjeilla ja huono-onnista kasvien ystävää armahtaen. 



Tittamari Marttinen, Avoimesti sinun

"Täyteläinen kirja: asetelma sallii sellaisen perinpohjaisuuden, että jokainen aikuinen löytänee itsensä ja elämänsä jostain havainnosta."
Riika Kuuskoski, Ilta-Sanomat

Nelikymppinen radiotoimittaja Eva asuu halvassa hotellissa ja odottaa avioeronsa harkinta-ajan päättymistä satunnaisten matkailijoiden keskellä. Puoliso Juha, valtakunnan tunnettu pariterapeutti, on jo löytänyt rinnalleen uuden nuoren rakkauden. Yksityiselämäänsä riepottelevien iltapäivälehtien otsikoita vältellessään Eva kohtaa oman menneisyytensä merkittävimmät rakkaustarinat, joista joutui tahtomattaan luopumaan. Ympärillä ajelehtivien ihmisten tarinat saavat hänet pohtimaan avioliittonsa aikaisia kohtaamisia, mustasukkaisuutta ja riippuvuuksia: olemmeko lojaaleja toisillemme vai toistemme vihollisia? Olemmeko kaikki koukussa rakkauteen ja rakastetuksi tulemiseen?  


Tilaa kirja


Anna Pölkki, Kakkuja salaisesta puutarhasta

Mikäpä olisi ihanampaa kuin vetäytyä sohvan syliin tai riippumaton kainaloon kirjan, kakkupalan ja teekupin kanssa? Reseptejä ja lukuvinkkejä sisältävän leivonta- ja tietokirjan herkulliset kuvat vievät kakku- ja lukuhetkiin metsän siimekseen ja puutarhaan.

Miten Montgomeryn Anna-kirjat taipuvat kakuiksi? Millaisen kakun voisi kuvitella pikku naisten joulupöytään? Millaisina kakkuluomuksina Ylpeys ja ennakkoluulo sekä Kotiopettajattaren romaani voisivat herätä henkiin?


Tilaa kirja


Anne Muhonen, Vasta-alkajan viherkasvikirja

Sanotaan suoraan: yhteiselo huonekasvien kanssa ei aina ole helppoa, vihreät ystävämme vaikuttavat välillä oikukkailta, eikä tapaturmiltakaan voida välttyä. Heleä ilonpilkahdus läikähtää kuitenkin sydämessä joka kerta, kun auringonvalo siivilöityy hurmaavan erisävyisten vihreiden lehtien lomitse ja huomaat kasvin juurella varovaisen käpertävän uuden alun.

Vasta-alkajan viherkasvikirja tarjoaa tukea ja tietoa huonekasviviidakkoon astuvalle ensikertalaiselle. Mihin kiinnittää huomiota uutta kasvia hankittaessa, mitä eroa on hajavalolla ja puolivarjolla sekä kuinka mahdollisesti voi vielä pelastaa sen ylijuotetun maijan.


Tilaa kirja