Jyväskylän Kirjamessut 25.11.2023 – 26.11.2023

Seuraa Avaimen ohjelmaa Jyväskylän Kirjamessuilla: 

Lauantai 25.11.2023

13.30 Valo
Terhi Kunnas : Rakkaani ei tuota puhetta


Usein sairastumisesta kertovat kirjat on kirjoitettu sairastuneen näkökulmasta ja läheisten oirehtimisen kuvaus jää vähemmälle huomiolle. Mutta millaista on elää sairastuneen rinnalla? Kuinka lähellä on, että vakava sairastuminen vie mukanaan koko perheen? Kun Terhi Kunnaksen puoliso sairastui, entinen elämä meni lopullisesti rikki eikä paluuta entiseen ollut.

14.00 Valo
Tomi Kontio : Erämailla ja Tunturin luokse, rakkaan


Tomi Kontion kahdeksas runokokoelma Tunturin luokse, rakkaan (Teos) merkitsee hänen 30-vuotista taiteilijauraansa. Erämailla  -teoksessa (Avain)  Kontio vaeltaa poikansa kanssa pohjoisen Lapin kahdessatoista erämaassa.  

15.30-16.20 Valo
Sari Elfving, Karoliina Suoniemi


"Sota satuttaa.  Miltä tuntui lähteä Ruotsiin sotalapsena, miltä sota näyttää nuoren naisen silmin.  Keskustelu: Karoliina Suoniemen koko perheen tietokirja Paperinarukengät - Lapset sota-ajan Suomessa kertoo miltä tuntui lähteä Ruotsiin sotalapsena tai nousta nuorena evakkojunan kyytiin? (Avain) Sari Elfvingin  Saattaja kuvaa miltä sota näyttää nuoren naisen silmin. (Teos)

16.00 Kompassi
Satu Leisko :  Ihmisenhaltija


Tuulin elämää varjostaa pelko, sillä lähimetsästä on löydetty ruumis. Kuolemasta epäillään lähistöllä liikkuvaa susilaumaa. Pian selviää, että ihmisten kanssa rinnakkain elää olentoja. Mikä on todellinen vaara ja miten se pysäytetään?

16.30-17.20 Jyväsjärvi
Norrena, Vaula ja Lukkari Leena ja Kostama Rita


Littana – Kielletyn lapsen tarina ja Rita : Sitruunapuun varjoista Suomeen 
Ajankohtaisia puheenvuoroja maahanmuuttajien asemasta ja kulttuurien kohtaamisesta Suomessa. : Vaula Norrena  Littana (Teos) on tositarina kiellettynä lapsena Kiinassa syntyneestä tytöstä. Kiellettynä siksi, että Kiinassa vallitsi yhden lapsen politiikka, ja perheessä oli jo esikoistytär. Perhe muutti Suomeen tytön ollessa 5-vuotias. Leena Lukkarin teos Rita. Sitruunapuun varjoista Suomeen (Avain) kertoo Ruandan sisällissotaa pakenevan 15-vuotias Ritan tiestä Suomeen.

Sunnuntai 26.11.2023

13.00-14.00 Näytöskeittiö
Anna Pölkki : Kakkuja salaisesta puutarhasta


Kirjassa on reseptejä kirjojen inspiroimiin kakkuihin, lukukokemuksia ja tunnelmia kakkuihin johtaneista kirjoista. Kangasniemeläisen Anna Pölkki pitää myös suosittua kakku/kirja instagrammia.

14.30 Valo
Henna Karppinen-Kummunmäki : Minä ja Marilyn – Pin-upin historia


Naiset ovat hyödyntäneet pin-upin kuvastoa tähti-imagonsa luomisessa. Esim. Marilyn Monroe ei ollut vain miesten luoma hahmo, vaan pin-up oli  älykkään naisen harkittu strategia. Tämän päivän pin-up-kulttuuri liittyy vahvasti kehopositiivisuuteen, voimauttavaan valokuvaamiseen ja itsensä ilmaisuun.


--------- 

Lastenkirjat, tietokirjat, kaunokirjat ja selkokirjat.